Eigenzinnig, klantgericht en met gevoel voor timing, licht en essentie

 

Ik ben Maarten Mooijman, een eigenzinnige Utrechtse fotograaf, die toch goed luistert naar zijn opdrachtgever. Ik houd van de variatie aan opdrachten die me telkens weer uitdagen om een interessant en spannend beeld te maken. In 2009 heb ik Nomovies opgericht. Geen films, alleen foto’s.

Ik verdiep me altijd met veel belangstelling in mijn klant. Zo ga ik vaak voorafgaand aan een fotoshoot op locatie bij de opdrachtgever langs om te kijken wat voor bedrijf het is, hoe de huisstijl is, welke beelden daarbij horen en wat haalbaar is. Als de opdrachtgever niet weet wat hij wil, dan bepalen we samen een passende richting.

Door samen te werken met andere fotografen, kan ik elke opdracht aan. Als concertfotograaf ben ik gewend te werken met moeilijk licht. Zo neem ik mijn kijk op licht mee in m’n evenementenfoto’s. Mijn ervaring, kennis en enthousiasme komen bij uitstek van pas in zalen waar beamers de kwaliteit van het licht bepalen.

Een greep uit mijn (vaste) opdrachtgevers: Nederland Monumentenland, TivoliVredenburg, Space is the Place, Calefax, HUMAN, Parnassos, Le Guess Who, November Music
Tio opleidingen, Mainstaete groep, Zorgdragers  

Naast het fotograferen heb ik ook ruime ervaring in het geven van cursussen en workshops.

  • Vaste docent bij Parnassos te Utrecht voor diverse fotografie cursussen
  • Bij het voormalige Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK) 
  • In 2011 gestart met de workshop “Fotograferen met je mobiel” op diverse scholen, daarna bij diverse bedrijven en particulieren.
  • Bij het voormalige Kunstenhuis  Zeist
  • Sinds 2019 wordt de workshop “Fotograferen met je mobiel” als onderdeel van teambuildingsactiviteiten