Voor een foto opdracht heb ik een daglicht set in huis gehaald. Het was een pure willekeur dat dit merk het is geworden.


Waarom het merk Bresser ?

Natuurlijk maak je een keuze naar aanleiding van wat specificaties.
Ik ben zelf in bezit van flink aantal flitslampen voor in een studio en voor op locatie. Ik voelde niet de noodzaak om zoiets aan te schaffen, maar voor een opdracht heb ik lampen nodig die continu branden in plaats van flitsen.
Ik kreeg een mailtje van Kamera Express met aanbiedingen, waar deze set in de aanbieding was voor een mooie prijs van € 119,-.
(overigens stond er in de mail: “profiteer alleen vandaag nog van deze acties”. Op de website is deze prijs nog steeds hetzelfde )


Waarom BR-2246B ?
De volgende specs waren doorslaggevend:

  • 2 lampen
  • 1600 watt continulicht
  • 2x  sofboxen 60×90 cm, mooi formaat voor portretten.
  • 10 daglicht spriraal lampen, die afzonderlijk aan/uitgezet kunnen worden
  • de prijs

Bresser continu licht set

 

Het uitpakken
Bij het uitpakken, valt meteen op dat het een mooi compact geheel is. Makkelijk mee te nemen in een tas en ook makkelijk op te bergen in een kast.
Er zit geen handleiding bij hoe je de lamp met softboxen moet monteren, maar dat is zo simpel, dat het iedereen lukt om dat voor elkaar te krijgen zonder handleiding.
Het zijn lampen die in een fitting gedraaid moeten worden, dus dat behoeft ook geen uitgeleg en er zitten aan- en uitschakelaars op, waar ook geen woorden aan vuil gemaakt hoeft te worden. Dus al met al is het ontbreken van een handleiding verwaarloosbaar.

 

Bresser continu licht-12

 

Bresser continu licht-22 Bresser continu licht-14

 

Waarom zou je het kopen?

Deze lampen worden aanbevolen aan videoproducties, voornamelijk voor youtube filmpjes (vlogs) of productfotografie.
Het is ook zeer geschikt als je wilt beginnen met portretfotografie in een studio. Je hebt genoeg power om de boel uit te lichten. En wat al meteen handig is, is dat je 2 lampen met softboxen hebt, wat meteen professionele belichting kan opleveren. 1 softbox om model uit te lichten met een rimlicht of  je gebuikt de tweede om de achtergrond uit te lichten. Je kan flink experimenteren. En omdat de lampen continu branden, kun je dus goed zien wat je doet. Je focust je vooral op hoe licht valt op diverse onderdelen in je foto.

Ook ideaal als aanvulling op je bestaande flitsset / lampenset

Een ander voordeel is budget. Je hoeft alleen dit aan te schaffen en je bent klaar. Omdat de lampen alleen aan of uit kunnen heb je geen kabel nodig om het licht met je camera aan te sturen. Of en dat is ook weer een kostenplaatje, triggers om draadloos de flitsers af te laten gaan.


Zijn er minpunten?

Het grootste mankement zijn de bijgeleverde statieven. In de omschrijving staat dat ze hoogte van 2 meter halen. De statieven zijn zo dun en wiebelig dat ik aanraad om andere statieven aan te schaffen, van ong. 25 euro per stuk, van bijvoorbeeld Falcon Eyes. De lamp in combinatie met de softbox wordt wat ‘zwaar’.

 

Was dat het? 

Check testshots met de Bresser