Nomovies werkt mee aan een kookboek

Oud collega Sabina Posthumus had me in het verleden al eens benaderd benaderd om mee te doen aan het fantastische idee voor een kookboek. Bazaar Kookboek, waarbij de Beverwijk Bazaar centraal staat. Inmiddels zijn we verder en is het boek verschenen en beschikbaar!

Het boek bevat naast verrassende recepten van Sabina, prachtige foto’s van Simone van den Berg en Masha Osipova Het geheel is schitterend vormgegeven door Ingrid Roozendaal

 

Mijn deel van het kookboek betrof het portretteren van marktkooplieden. Dit was mijn eerste kennismaking met de Beverwijk Bazaar. Wat een ervaring was dat. Alsof ik op vakantie was in eigen land. Rijk aan kleuren, geuren en mooie mensen.
Het boek wordt in eigenbeheer uit gebracht door Sabina.

“De Beverwijk Bazaar is een bijzondere markt. Stap over de drempel en je bent in een andere wereld, waar kruiden en specerijen hoog opgetast liggen, waar exotische groente en fruit erom smeken om gekocht te worden, waar je olijven eerst mag proeven voor je ze koopt, waar elke koop met een vette knipoog wordt bezegeld en je verse muntthee met een goeie grap wordt geserveerd. Wat een ervaring!
Lees je mijn kookboek van de Beverwijk Bazaar, dan slenter je in gedachten over de markt, je bladert langs de marktmannen (en vrouwen!) en je kookt gerechten met alle geuren en smaken van de markt.”

Hardcover, € 19,95
Wil je er een (of een paar) kopen? Plaats je bestelling rechtstreeks bij Sabina.

Portret Fotografie Bazaar Bazaar Kookboek Portret