Nomovies in de schoolbanken

Het is even stil geweest op mijn blog, maar ik heb niet stil gezeten. Eigenlijk is dat een goed teken, want het was zo druk de laatste tijd, dat er keuzes gemaakt moest worden.
Naast de vele opdrachten, was er ook nog even tijd om de workshop ‘Play the light, don’t fight it’ te volgen van Ronald Koster bij Calumet.

Veel werk wat ik doe is op lokatie, en vaak maak je dan gebruik van aanwezig licht, al dan niet aangevuld met speedlight-flitsers. Zelden dat ik vanuit scratch het licht opbouw.

Nu zijn er mogelijkheden voor nomovies, om een studio te beginnen en voordat ik de hele lokatie vol gooi met apparatuur, leek het me handig om inspiratie op te doen bij Ronald. Ik had al de workshop ‘ONE small STROBE’ bij hem gevolgd en was onder de indruk van zijn relaxte manier van workshop geven en uiteraard zijn werk.

De workshop was tweeledig. Theorie en praktijk. Theorie is natuurlijk brood nodig, maar de praktijk was het mooist, uhhh het leukst (sorry Ronald)

1 dag is veel te kort, om alle ins en outs te weten te komen fotograferen in een studio, maar de smaak heb ik wel te pakken.

Eigenlijk kan ik zo beginnen, lokatie is er, beetje studio materiaal is er, alleen nu nog de modellen!

Workshop studio fotografie